Kenali qaseh Gold

Tuesday, 30 January 2018

Poop Hitam Berketul ketul Tanda Sembelit

Sumber: MyHEALTH
Gambar: Kak Chah Qaseh Gold

Korang perasan kan, jika sembelit pasti poop anda atau anak anak anda berwarna hitam, keras dan berketul ketul kan.

Memang hendak keluarkan poop tersebut sakitkan. Sakit, pedih semua ada. Mari kita fahamkan apa itu sembelit. Menurut MyHEALTH, sembelit adalah kekerapan untuk membuang air besar berkurangan dan kesukaran untuk membuang najis.

Sembelit merupakan gejala, bukanlah penyakit dan selalunya sembelit disebabkan oleh amalan pemakanan yang tidak baik.

Jom kita fahamkan secara ringkas tentang makanan bergerak menerusi kolon, kolon akan menyerap air daripada makanan semasa ia membentuk najis. Proses mengecutan otot pada kolon menolak najis ke rektum (bahagian akhir pada usus besar). Setelah najis sampai ke rektum, ianya menjadi keras kerana kebanyakkan air telah diserap.

Antara sebab sebab berlakunya sembelit adalah seperti berikut:-

1. Kurang serat dalam diet seharian
2. Kurang aktiviti fizikal
3. Ubat ubatan
4. Susu
5. Kekurangan air
6. Selalu menahan  untuk membuang air besar
7. Bermasalah kolon dan rektum

Kak Chah hendak kongsikan satu rahsia ubat semulajadi untuk elak sembelit. Rahsianya adalah memastikan memakan serat dan minum air secukupnya.

Serat yang bagus untuk kita makan adalah serat tak larut air. Serat tak larut air boleh melembutkan najis. Contoh serat tak larut adalah biji-bijian, kacang, buah dan sayuran khususnya di batang, kulit dan biji. 

Sukacita Kak Chah ingin kongsikan tentang Qaseh Gold, hampir kesemua ramuan Qaseh Gold mengandungi tinggi serat. Qaseh Gold kaya dengan serat antaranya Madu, Kurma, Tiin, Kismis, Gam Arab, Za'faran, Pegaga, Badam, Gingko Biloba,  Delima dan Bayam.

Apa yang best tentang produk ini juga, terdapat pes kurma didalamnya dan  tujuan utama pes kurma di letakkan di dalam Qaseh Gold adalah untuk mendapatkan serat secara semulajadi.

Ramai customer pulih dengan dengan amal jus Qaseh Gold ni, ini yea testimoninya.Nak dapat Qaseh Gold, wasap Kak Chah yea.

Aisyah Hamid (Kak Chah)
Tip Kesihatan Pantas
Solusi Anak Sihat dan Cerdik
Konsultan Qaseh Gold
Qaseh Gold Selayang dan Petaling Jaya
Free Delivery QasehGold at Selayang dan PPUM

No comments:

Post a Comment